Header

Om bloggen

Det här är en blogg som drivs gemensamt av forskare och lärare vid Institutionen för historiska studier vid Göteborgs universitet. Här skriver antikvetare, arkeologer och historiker om sin forskning och aktuella frågor, rapporterar från konferenser, tipsar om nya publikationer och länkar till intressanta webbplatser.

Vi vänder oss till alla som vill veta mer om våra ämnesområden och hur vi arbetar, och ambitionen är att publicera minst två inlägg i månaden under terminstid. Kommentarer på inläggen är mycket välkomna men granskas alltid före publicering, vilket kan leda till viss fördröjning. Om inget annat anges är bilderna i inläggen tagna av respektive författare.

För den som vill läsa mer efter att ha börjat här går det att följa nyheter från institutionen på vår hemsidaoch via Facebook. Flera av våra forskare och studenter har egna bloggar med (för)historisk inriktning, och länkar till några av dem finns på denna sida.

Observera att de tolkningar och åsikter som framförs i enskilda blogginlägg är respektive författares, inte institutionens eller universitetets.